18

Март, 2020

WordPress е най-използваната система за управление на съдържание в наши дни.

Според последните проучвания направени към днешна дата над 30% от сайтовете в световната мрежа използват WordPress. Това разбира се не е случайно и в тази статия ще разгледаме в дълбочина WordPress, неговите особености, положителни и отрицателни черти и ще ви обясним защо WordPress е номер #1 CMS в световен мащаб.

WordPress е на 17 години

WordPress е CMS (content management system) или на  български – „система за управление на съдържание”, която е на 17 години. Тя не е нещо, което е измислено тази година, нито пък миналата или преди 5 години. WordPress съществува от цели 17 години и поради тази причина цялата технология и всички които стоят зад него са допринесли той да бъде изключително бърз, удобен, полезен и сигурен.  Всеки ден в мрежата се пускат над 500 нови сайта, който го използват.

WordPress е Open-Source

Open source означава, че целият програмен код на WordPress е отворен за всеки.
Всеки може да го достъпи и да допринесе за неговото подобряване, точно поради тази причина хора от цял свят работят в полза на WordPress и той става все по-мощен и добър с всеки изминал ден.

Обичан от търсачките

Търсачките ‘обичат’ WordPress

За да е успешен един сайт, то той задължително трябва да бъде добре оптимизиран и да се показва на челни позиции при търсения в Google. WordPress е създаден така, че да бъде харесван от търсачките и с известна доза познания и прилагане на правилните похвати и тактики, вие имате възможността да се класирате на първата страница при търсения в Google, което е ключов фактор за да бъде вашият сайт успешен.

Лесен за персонализиране

С WordPress се работи изключително лесно

WordPress е изключително лесен за персонализиране. Няма нужда да сте програмист или да имате някакъв предишен опит зад гърба си за да може да промените дадена картинка или някакъв текст по вашият сайт.

Разбира се обаче, че най-добрият вариант е да се придържате към предоставена поддръжка от хората, които са изработили сайта Ви, но ако имате желание вие сами да правите промени по него – WordPress дава възможността да го правите лесно и бързо.

Разнообразие от теми и плъгини

Разполага с много готови решения

В WordPress има изключително голямо разнообразие от теми и плъгини, които може да използвате. Част от тях са безплатни, а други са платени.

Различните теми могат да преобразят начина по който изглежда сайта Ви и ви дават възможността да избирате измежду хиляди и различни лейаути, а различните плъгини от своя страна допринасят за подобряването на неговата функционалност.

Няма лимити

В WordPress почти няма невъзможни неща – е разбира се става въпрос за общоприетите практики и подходи, но наистина WordPress разполага с огромно разнообразие от разработени и тествани решения, които могат да бъдат имплементирани във всеки сайт.

Допълнителни функционалности

WordPress дава възможността за лесно имплементиране и на други индивидуални решения.
Неговата документация е много обширна и добре описана, така че ако имате нужда от създаването на персонализирано решение за вашият сайт или с други думи нещо, което до момента не е било измислено – то може да бъде създадено и ние от gnkweb.com сме на среща!

Сиугурност

WordPress е изключително сигурен и защитен. За неговата сигурност се грижат стотици хора и при откриване на някакъв пропуск в сигурността, екипа от разработчици действат мигновено за да го поправят.
В заключение бихме казали, че WordPress наистина е най-добрият вариант система за управление на съдържанието, на който може да се спрете – той е бърз, лесен, удобен и защитен.

Ако имате нужда от професионалисти, които да изработят вашият сайт – доверете се на нас и ни изпратете съобщение чрез контакт формата на сайта!