18

Май, 2020

Изработка на сайт е едно от първите неща, с които трябва да започнете при стартирането на вашият бизнес в наши дни. Сайта е най-бързият, лесен и достъпен начин да бъдете открити от вашите клиенти или потенциални такива, а също така и да ги запознаете с предлаганите от вас услуги, цени и пр.

Има доста важни неща, с които трябва да се съобразите при изработването на вашият сайт и в тази статия ще им обърнем по-сериозно внимание.

Домейн

Домейна е името на вашият сайт, както в нашият случай gnkweb.com. Избора на домейн е доста трудна задача, тъй като на 1 домейн може да бъде регистриран само 1 сайт. Доста трудно е в наши дни да се намери свободен, смислен и сравнително кратък домейн от 5 букви или дори по-кратък. Това е така тъй като кратките домейни са предпочитани от хората, защото се запомнят по-лесно и затова първото нещо, на което трябва да обърнете внимание е да изберете правилният и сравнително кратък домейн за вашият сайт.
Сами разбирате, че ако се спрете на дълъг и трудно запомнящ се домейн, това ще доведе до неудобство на вашите клиенти и потенциални посетители.

Избор на Хостинг

Изберете правилният хостинг

След като сте избрали вашият домейн, трябва да изберете и правилният хостинг. Има стотици хиляди хостинг компании от цял свят, които предлагат разнообразни хостинг услуги на много разнообразни цени. Важно е да знаете, че хостингът не е нещо от което трябва да пестите пари и ако се хванете за най-евтината оферта, обикновено в последствие ще ви излезе доста по-скъпо.

Ние от gnkweb.com с удоволствие ще ви консултираме относно избора на правилният хостинг и ще ви предложим най-правилният избор за вас.

Платформа за вашият сайт

Изберете платформа спрямо вашите нужди

 

Изборът на правилната платформа за вашият сайт също е ключов момент, който трябва да бъде внимателно премислен. Обикновено, избора на CMS система зависи най-вече от типа сайт, който искате да имате. Дали това ще бъде сайт тип визитка, фирмен сайт, голям онлайн магазин и пр. Всичко това трябва да се вземе в предвид и да се спрете на най-подходящият за вас вариант. Ако имате нужда от нашата професионална помощ, с радост ще отговорим на всяко ваше запитване в коментар под статията или в имейл.

Дизайн и Сигурност

Красив и съвременен дизайн

След избора на платформа за вашият сайт, трябва да заложите и на красив и модерен дизайн, съобразен с всички съвременни уеб тенденции и задължително работещ перфектно на всякакъв тип устройство. Мобилната версия трябва да бъде 100% съвместима с всички съвременни телефони, защото е недопустимо в 21 век, вашият сайт да се визуализира с грешки на определени устройства.

Сигурност

Сигурността също играе ключова роля в просперитета на един сайт. Задължително условие е да използвате добър хостинг, платена тема и плъгини, които имат и предлагат поддръжка.
Много е важно да предпочетете да имате включена поддръжка от хората, които изработят вашият сайт, защото нещата в онлайн пространството се менят постоянно, като доста често се случва да се откриват грешки, проблеми и бъгове, които трябва да бъдат коригирани. Не е добра идея да получите готов сайт и с това да приключи всичко. За да се развие успешно даден сайт, то той трябва ежеседмично, а даже и ежедневно да бъде проверяван, обновявани поддържан.

SEO Оптимизация

Оптимизация за търсачки – SEO, е друг ключов момент, който до голяма степен определя това дали един сайт ще бъде успешен или не. Може да прочетете повече по темата в нашата статия: Оптимизация за търсачки (SEO). Най-общо казано би било най-добре да предпочетете да имате включена поне начална SEO оптимизация за вашият сайт, още преди неговото стартиране.

Очаквания

Важно е да имате едно на ум, че за да бъдете успешни в онлайн бизнеса ( ако да речем искате да стартирате онлайн магазин), трябва да имате правилните очаквания. Ако мислите, че днес ще стартирате вашият сайт а от утре ще имате по 200 продажби на ден само от него, това няма да се случи. Целият процес изисква време, проучване, рекламни кампании и най-общо време и средства. След като обаче изградите своята фен база, ауторити и име, с което да заставате пред своите клиенти, поръчките е много вероятно да започнат да пристигат от самосебе си.
Всичко това е в случай, че решите да се занимавате с онлайн търговия. Ако искате просто да презентирате бизнеса или услугите Ви пред света, няма да има нужда от такова чакане и инвестиция, а единственото, което трябва да направите е да стартирате вашият сайт, за което ние с удоволствие бихме помогнали.
Ако статията Ви е била интересна и полезна, ще се радваме ако кликнете на бутона „Харесва ми”, а ако имате някакви въпроси не се колебайте да ги зададете чрез нашата страница за контакти.