11

Май, 2020

Избора на хостинг има ключово значение за развитието и просперитета на всеки един сайт.

В днешно време има стотици, дори хиляди хостинг компании, които предлагат разнообразни хостинг планове на различни цени и е много вероятно да намерите сходни услуги и пакети предлагани от различни хостинг компании на доста различаващи се крайни цени. Имайте в предвид обаче, че както често се случва в живота – евтиното излиза доста по-скъпо, затова когато избирате вашият хостинг план и фирма, нашият най-общ съвет е да не избирате възможно най-евтината оферта, защото в повечето случай, тя винаги излиза не чак толкова изгодна.  След като изяснихме това, нека да продължим към нашите топ #5 неща, на които трябва да обърнете внимание при избора на вашият хостинг доставчик и план.

Не се спирайте на безплатен хостинг

Ако сте започнали да реализирате идеята за вашето онлайн присъствие, последното нещо от което трябва да пестите е хостингът. Да, наистина, има хостинг компании, които предлагат и безплатен хостинг, но обикновено качеството при тях е под всякаква критика, не се гарантира никаква сигурност, няма да получите добър съпорт и като цяло от цялата тази безплатна работа ще изпитате само негативи. Безплатният хостинг е подходящ в случай, че сте ученик или студент или просто искате да се учите и да експериментирате с изработването на сайтове или да си тествате разни неща. В такъв случай – да, би било уместно да се спрете на безплатен хостинг, но ако имате намерение да осъществите нещо сериозно – нашият искрен съвет е да изберете платен доставчик.

Преценете вашите нужди

Изберете хостинг план спрямо тях

Много е важно да имате ясна идея за вашият проект и спрямо нея да съобразите и изборът на вашият хостинг план. Хостинг компаниите предлагат разнообразни планове, които са подходящи за всякакви проекти, от малък сайт до голям магазин със стотици или хиляди продукти и посетители.

Обикновено при избора на хостинг план, вие ще получите ориентировъчни характеристики на този план включващи брой посетители на месец, пространство и трафик.

В зависимост от тези показатели трябва да прецените кой от всички планове би бил най-подходящ за вас, като винаги може да започнете с по-ниският и в последствие да преминете към по-висок план.

Изберете компания с опит и потърсете отзиви

Обратната връзка от клиентите е много важна

 

Тъй като имате намерение да поверите вашият сайт във физическите сървъри на хостинг компания е много важно да се спрете на доказала се хостинг компания с опит зад гърба си, за която разбира се има много отзиви, от които може да направите своите изводи. Обикновено това е най-лесният и бърз начин да разберете дали предлаганите услуги са на ниво, дали обслужването и съпорта също ще отговарят на вашите очаквания. Ако клиентите не са доволни – това ще си проличи, ако са доволни – също.

Изберете правилно местоположението на сървъра

Гарантирана по-висока скорост на зареждане

От огромно значение е и чисто физическото разположение на сървърът, който ще помещава вашият сайт. Ако имате намерение посетителите на вашият сайт да бъдат от България, то би било най-добре да се спрете на българска хостинг компания. Ако обаче имате намерение да таргетирате хора от Англия, то би било най-добре да изберете хостинг компания от там. В повечето случай, това оказва пряко значение върху скоростта на сайта.

Обърнете внимание дали предлагат съпорт

Въпреки, че тази точка остана за края на статията, тя определено не е най-маловажна.
Добрият съпорт при това денонощен е от изключително значение и затова задължително трябва внимателно да прочетете и да разберете какъв тип съпорт предлага определената хостинг компания. Освен имейл съпорт е много важно да приемат и телефонни обаждания, защото има случай, когато мигновената реакция от тяхна страна може да бъде решаваща за успеха или провала на ваш проект.

Ако статията ви беше интересна и полезна, ще се радваме ако я харесате!

Прочетете също така Защо е важно да имаме собствен уебсайт?